Hlavní obsah

Hvězdný Federer vyzývá fanoušky: Musíme virus porazit společně!

Slavný švýcarský tenista Roger Federer vyzval ve videu na instagramu své spoluobčany, aby brali vážně koronavirovou pandemii a opatření proti jejímu šíření. Osmatřicetiletý Federer promluvil na sociálních sítích po výzvě ministra zdravotnictví Alaina Berseta, který rozjel virtuální štafetu známých švýcarských osobností, jež mají co říct ostatním v době krize.

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer zdraví fanoušky

Článek

"Musíme tento virus porazit a je nyní důležitější než kdy jindy, abychom si vzájemně pomáhali," uvedl Federer ve videu se zasněženými horami v pozadí.

"Pořádně si mýt ruce, dva metry odstup, žádné podávání rukou. I já zůstávám celou dobu doma. Nechceme přece skončit v karanténě, abychom nemohli vůbec vycházet ven. Proto doufám, že to všichni berou opravdu vážně," dodal dvacetinásobný grandslamový šampion, po němž převezmou štafetu lyžařka Wendy Holdenerová, hokejista Roman Josi a DJ Bobo.

Tenisová sezona je přerušena do 7. června. Odpadla tak celá antuková část, kterou Federer musel po únorové operaci kolena stejně vynechat.

Švýcarsko k pátku hlásilo 4840 nakažených koronavirem, z nichž 43 zemřelo. V zemi je zakázáno shromažďování více než pěti osob, není však omezeno vycházení.

Reklama