Hlavní obsah

Fotbalová liga na Slovensku nezačne dřív než v květnu

Bratislava

Slovenská fotbalová liga se kvůli pandemii nového typu koronaviru nezačne znovu hrát dříve než v květnu. Vedení soutěže v online hlasování prodloužilo přerušení první ligy, které mělo původně trvat do 4. dubna.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Slovenská liga na rozdíl od české ještě před přerušením soutěží po celé Evropě stihla dohrát základní část a má před sebou už jen nadstavbu. "Posun je logický i vzhledem k rozhodnutí UEFA o odkladu mistrovství Evropy na další rok a prodloužení termínu dohrání ligových soutěží do konce června. Jsme v neustálém kontaktu s evropskými partnery a trend je ve všech zemích stejný - dohrát soutěže, pokud to bude možné," uvedl Ivan Kozák, prezident Unie Ligových klubů, která na Slovensku řídí nejvyšší soutěž.

"Připravujeme různé alternativní návrhy, pokud by krizová situace nadále přetrvávala a neumožnila nám ligu dohrát. V současnosti však věříme, že soutěžní ročník dohrajeme do konce června. Cítíme zodpovědnost vůči fanouškům, klubům, hráčům, našim partnerům, ale i vůči celé společnosti," dodal Kozák pro web nejvyšší soutěže.

Slovensko patří k zemím, které zatím pandemií nejsou tolik zasaženy. K dnešnímu ránu mělo 137 potvrzených případů nákazy.

Reklama

Související témata: