Hlavní obsah

Koronavirus zřejmě odloží i závod F1 v Ázerbájdžánu

Po odložení nebo zrušení sedmi úvodních závodů sezony formule 1 kvůli koronaviru se podle odborného magazínu Autosport nepojede ani Velká cena Ázerbájdžánu. Na městském okruhu v Baku se mělo závodit 7. června. Šampionát by tak začal až 14. června kanadskou Grand Prix v Montrealu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Autosport o chystaném odložení ázerbájdžánské Velké ceny informoval s odkazem na "vysoko postavené" zdroje. Mezinárodní automobilová federace FIA má rozhodnutí oficiálně oznámit v pondělí.

Mistrovství světa mělo začít 15. března v Melbourne, Velká cena Austrálie ale byla po pozitivním testu na koronavirus u jednoho z členů stáje McLaren zrušena. Odloženy pak byly další závody v Bahrajnu (22. března), Vietnamu (5. dubna), Číně (19. dubna), Nizozemsku (3. května) a Španělsku (10. května).

Představitelé F1 doufají, že se pro ně podaří najít náhradní termíny. Velká cena Monaka, plánovaná na 24. května, se letos neuskuteční. Kalendář MS původně obsahoval rekordních 22 dílů.

V červnu ještě sezona F1 nikdy nezačala. Nejpozději se seriál rozběhl před 54 lety, kdy se v Monaku jel úvodní závod 22. května. V roce 1966 ale bylo na programu jen devět Velkých cen.

Reklama

Související témata: