Hlavní obsah

Cítím, že jsem se uzdravil, řekl Arteta po nákaze koronavirem

Trenér fotbalistů Arsenalu Mikel Arteta, který byl jako první v anglické lize pozitivně testován na koronavirus, se už cítí velmi dobře a věří, že příznaky onemocnění odezněly. Právě po jeho nákaze se přerušily fotbalové soutěže v Anglii.

Foto: John Sibley, Reuters

Arsenal se po pozitivním testu kouče Mikela Artety na koronavirus uzavřel do izolace.

Článek

"Cítím, že jsem se uzdravil. Trvalo mi tři nebo čtyři dny, než jsem se začal cítit mnohem lépe, energičtěji a zbavil jsem se příznaků. Pravda je, že se cítím velmi dobře," řekl Arteta pro španělskou televizi La Sexta.

Arsenal se v únorovém 2. kole vyřazovací fáze Evropské ligy utkal s Olympiakosem Pireus, jehož majitel Evangelos Marinakis se nakazil koronavirem.

"Všechno se seběhlo velmi rychle. V úterý (10. března) jsem se cítil jen tak tak. Šel jsem k doktorovi, ale nebyl tam. Když jsem pak jel po tréninku v autě, zavolali mi z klubu, že se majitel Olympiakosu nakazil a že každý, kdo s ním přišel do styku, je v ohrožení," uvedl sedmatřicetiletý Španěl.

"Řekl jsem jim, že se necítím moc dobře. Do kontaktu s Olympiakosem přišla spousta lidí z klubu. Následující den jsme měli hrát proti Manchesteru City. Samozřejmě jsme nemohli mlčet a vystavit spoustu lidí riziku a zápas byl odložen," prohlásil Arteta.

Ve středu pak podstoupil test a v pátek se dozvěděl o pozitivním výsledku. "Následně museli všichni, s nimiž jsem se setkal, do karantény a liga se přerušila," konstatoval rodák ze San Sebastianu.

Reklama

Související témata: