Hlavní obsah

Bravo, Mourinho! Kouč roznáší seniorům zboží. Zapojte se i vy, vybízí

Jindy jízlivý a nabubřele působící kouč Tottenhamu José Mourinho ukazuje v časech globální krize lidskou tvář. V Anglii se kvůli pandemii koronaviru fotbal nehraje, a tak se charismatický Portugalec pustil do bohulibé činnosti.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Trenér Tottenhamu José Mourinho.

Článek

Ve spolupráci s organizacemi Age UK a Love Your DoorStep pomáhá v londýnském Enfieldu s přípravou a distribucí balíčků se základním zbožím pro seniory, kteří jsou v souvislosti s kronavirovou nákazou nejohroženější skupinou.

„Jsem zde, abych pomohl Age UK Enfield, Love Your DoorStep Enfield. A samozřejmě i vy můžete darovat jídlo, peníze nebo se stát dobrovolníkem," vybízí Mourinho k následování ve videu na twitterovém účtu zmíněných charitativních organizací.

Ty doručují zboží seniorům, jimž se na Ostrovech radí, aby zůstali příštích 12 týdnů v karanténě.

„Moje rodiště Enfield má teď extra pomocníka. Roznáší zboží starším lidem. Skvělé, José," chválí kouče reportér Sky Sports Michael Bridge.

Pomáhají ale třeba i Mourinhovi svěřenci. Obránce Toby Alderweireld dodává do nemocnic tablety, aby nemocní mohli snáze udržovat kontakt se svými rodinami.

Jan Vertonghen zase apeluje, aby lidé, kteří porušují nařízení v důsledku pandemie, byli tvrdě pokutováni a vybrané peníze putovaly do nyní těžce zkoušeného zdravotnictví.

„Měly by se dávat vysoké pokuty těm, kteří nerespektují opatření proti šíření koronaviru. Peníze by měly jít doktorům, sestrám a dalším klíčovým pracovníkům," nabádá obránce.

Reklama

Související témata: