Hlavní obsah

Do týdne se koronaviru zbavím, uklidňuje fanoušky Maldini

Milán

Legenda světového fotbalu Paolo Maldini vzkázal fanouškům, že se cítí dobře a očekává, že se do týdne zbaví nákazy koronavirem. Jedenapadesátiletý sportovní ředitel AC Milán měl v závěru minulého týdne pozitivní test na Covid-19 stejně jako jeho osmnáctiletý syn Daniel.

Foto: Sport.cz

Legendární fotbalový obránce Paolo Maldini bojuje s nákazou koronavirem.

Článek

"Chtěl bych poděkovat všem, kteří projevili lásku a starost o zdraví mé a mého syna. Je nám dobře, měli bychom být schopni se viru zbavit do týdne," uvedl ve vzkazu fanouškům Maldini, jenž poděkoval i všem lékařům, zdravotníkům a policistům, kteří jsou v boji proti koronaviru v první linii. "Díky vám jsme hrdí, že jsme Italové," řekl jeden z nejlepších obránců historie.

AC Milán informoval o onemocnění svého nejslavnějšího hráče v sobotu. Maldini hrál za klub 25 sezon, během nichž získal stejný počet trofejí - mimo jiné sedmkrát vybojoval ligový titul a pětkrát vyhrál Ligu mistrů. V italské reprezentaci nastoupil ke 126 zápasům. Jeho syn působí převážně v mládežnickém týmu, ale v únoru si už odbyl ligový debut za A mužstvo. Za Milán hrál také zesnulý Paolův otec Cesare.

Koronavirem se v Itáli nakazilo i trio hráčů Juventusu Paolo Dybala, Daniele Rugani a Blaise Matuidi. V Itálii nemoci podlehlo přes 6000 lidí.

Reklama

Související témata: