Hlavní obsah

Vyprodanou parádu přeložili. Zatím na srpen, lze využít i vánoční termín

Praha

Dlouhé měsíce vyprodaný závod, který měl být parádou na úvod sezony, byl přeložen. Polská plochodrážní Grand Prix ve Varšavě s očekávaným padesátitisícovým publikem má místo plánovaného 16. května kvůli pandemii koronaviru nový termín - 8. srpna. Informoval web przegladsportowy.pl. V polských médiích se také objevují úvahy, jestli by nebylo lepší na krytém stadionu využít ještě pozdější termín, třeba i vánoční období, což by prý mnozí polští fandové přivítali.

Foto: Ondřej Lazar Krynek

Ilustrační foto

Článek

Původně uvažovaný menší posun by toho při rozsahu opatření zřejmě moc neřešil. "Pokud tedy musíme odkládat, bude to na pozdější měsíce," avizoval již před verdiktem prezident Polského motocyklového svazu Michal Sikora pro polský web.

Prezident Mezinárodní motocyklové federace (FIM) Jorge Viegas již dříve uvedl, že v jednotlivých motoristických disciplínách lze pro tuto sezonu seriály prodloužit až do ledna. "Uděláme vše pro to, aby mistrovství v jednotlivých disciplínách stálo za jejich jméno a aby se konalo co nejvíce akcí. Pokud je to možné, některé z nich mohou skončit na Vánoce, a dokonce i v lednu 2021. To pro nás není problém," řekl.

Mezitím se objevily úvahy o možném posunu Grand Prix ve Varšavě až na konec kalendáře MS v prosinci. V nabité aréně by se přebíraly medaile. Promotér seriálu, společnost BSI,  by s ohledem na kritickou situaci mohl v klidu předělat celý kalendář do podoby, v jaké nikdy nebyl, a ponechat v něm většinu závodů.

"Národní stadion má jednu nepopiratelnou výhodu - posuvnou střechu. Proto počasí nehraje roli," připomněl polský plochodrážní manažer Slawomit Kryjom.

Jeden ze závodů GP je na 13. června plánován i do Prahy. Ještě předtím se má 30. května jet také v německém Teterowě.

Odvolány už byly závody semifinále a finále mistrovství světa družstev, které se jezdí jako Plochá dráha národů. Nové termíny se teprve hledají.

První semifinále se mělo jet za účasti českého týmu 25. dubna v Landshutu v Německu, lotyšský Daugavpils se chystal uspořádat druhé semifinále 2. května. Finále pak bylo na programu 8. a 9. května v britském Belle Vue.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace