Hlavní obsah

Z vrcholu na dno. Pandemie poprvé zasáhla i tenis, onemocněl šampion z Chile

Praha

Přesně před měsícem zažíval životní období tenisové kariéry. Brazilský mladík Thiago Seyboth Wild ovládl podnik v Santiagu v Chile a oslavil svůj první titul na okruhu ATP. O pár týdnů později však už řeší jiné problémy. Stal se vůbec prvním profesionálním tenistou, který byl pozitivně testován na koronavirus.

Foto: Profimedia.cz

Brazilský tenista Thiago Seyboth Wild

Článek

Patří mezi velké naděje světového a především brazilského tenisu. Čerstvě dvacetiletý Thiago Seyboth Wild svou pověst dokonale potvrdil na únorovém turnaji v Santiagu, který po parádní jízdě ovládl. Na své cestě za premiérovým titulem vyřadil mimo jiné světovou osmnáctku domácího Cristiana Garina, ve finále si pak podal i norskou hvězdu Caspera Ruuda.

A elitní stovku má mladičký tenista rázem na dohled, když mu patří už 114. pozice, která mu zároveň zaručuje post druhého nejlepšího tenisty Brazílie. Nastupující tenisové naději však teď patří jiný primát, totiž prvního tenisty, který byl nakažen virem Covid-19. Samotný hráč tuto skutečnost oznámil na sociálních sítích prostřednictvím krátkého videa.

"Ahoj všichni. Chtěl bych vám oznámit, že jsem byl pozitivně testován na COVID-19. Už týden jsem v izolaci. Starám se o sebe sám, ale dodržuji veškeré pokyny lékařů. Chtěl bych apelovat na všechny, zůstaňte doma. Pokud to jde, pomáhejte si navzájem a snažte se zabránit šíření nemoci. Buďte opatrní," vzkazoval tenista svým fanouškům.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Stay safe everyone 🦠

Příspěvek sdílený Thiago Seyboth Wild (@thiagoswild),Bře 24, 2020 v 7:43 PDT

Naposledy se Brazilec představil divákům sedmého března, kdy v rámci kvalifikace Davisova poháru podlehl po bitvě Australanovi Johnu Millmanovi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články