Hlavní obsah

Nás nezastaví! Známé kluby čeká fotbalová specialita

Nás nezastaví! AC Sparta, FC Viktoria Plzeň, FK Teplice a esportové organizace Sampi a Entropiq jdou do akce a potěší fanoušky v době, kdy se ruší sportovní akce kvůli celosvětové pandemii koronaviru. Hrát se bude charitativní online turnaj ve hře FIFA 20. Týmy podpoří Kliniku infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce. Turnaj se bude hrát ve čtvrtek 26. března od 17:00 na Twitch.tv/ Entropiqteam, kde poběží stream. „Uděláme maximum, aby se vybralo co nejvíce peněz," slibují pořadatelé z organizace Entropiq.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Lukáš Vácha rozehrává míč v duelu s Teplicemi.

Článek

Když už to nejde na reálném zeleném trávníku, rozdají si to známé týmy alespoň na počítači. A na své si tak přijdou i fanoušci. Mezi ně patří například sparťanský záložník Lukáš Vácha, který si navíc vyzkouší netradiční roli komentátora. „Sleduju naši esportovou scénu, FIFU jsem hrával, bude to příjemný zpestření si zakomentovat, když teď máme od fotbalu na trávnících pauzu. Jsem fanoušek Playstationu a hraní her," tvrdí hráč třetiligové sparťanské rezervy v tiskové zprávě pro média.

Parťákem v roli komentátora mu bude Jakub Podaný, fotbalista Bohemians. „Jsem rád, že mohu podpořit akci, která pobaví a hlavně pomůže. Věřím, že nás čeká spousta skvělých virtuálních výkonů," těší se prvoligový hráč na netradiční akci.

Kromě známých značek z české nejvyšší soutěže půjde do akce třeba tým Sampi, jehož majitelem je český fotbalový reprezentant Jakub Jankto.

Kdo do turnaje nastoupí
AC Sparta Praha - Jan „Emerickson" Krupička
FC Viktoria Plzeň - Lukáš „T9Laky" Pour
FK Teplice - Martin „Dalas94" Vujtík
Sampi - Dominik „Seron" Čermák
Entropiq - Štěpán „Riijk" Sobocki

Celý turnaj se uskuteční tak, aniž by hráči či komentátoři opustili své domovy. Všichni se navíc vzdali honorářů. „Jsme rádi, že můžeme alespoň tímto způsobem podpořit naše zdravotníky a osoby pomáhající „v první linii". Uvědomujeme si vážnost současné situace, a proto jsme se rozhodli využít popularity předních českých esportových týmů a fotbalových klubů, a pomoci tam, kde je to teď nejvíc potřeba," tvrdí Ondřej Drebota, generální manažer Entropiqu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice