Hlavní obsah

Zlatá tretra se uskuteční až v září

Atletická Zlatá tretra se uskuteční až 8. září. Původně se měl největší český mítink konat na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích 22. května, kvůli pandemii koronaviru se ale ostravští pořadatelé dohodli s vedením Světové atletiky na náhradním termínu. ČTK o tom informoval manažer mítinku Alfons Juck.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková během atletického mítinku Zlatá tretra. Ilustrační foto.

Článek

Zlatá tretra je v tomto roce součástí nové World Athletics Continental Tour Gold, která je druhou nejvýznamnější sérií jednodenních mítinků po Diamantové lize. Letos je na programu 59. ročník ostravských závodů.

"S ohledem na odložení letních olympijských her v Tokiu a přesouvání řady atletických mítinků by měl být právě podzim vyvrcholením letošní atletické sezony," komentoval Juck nový termín.

Uvedl, že vstupenky zakoupené na květen zůstávají v platnosti a další předprodej pokračuje v síti Ticketstream.

Zatímco Zlatá tretra našla nový termín, z původně desetidílné série "zlatých" mítinků kontinentální Tour už vypadly FBK Games v Hengelu, kde se mělo závodit 1. června. Nizozemští pořadatelé informovali o zrušení akce na webu mítinku.

Zatím není oficiálně znám osud dalších květnových mítinků v Nairobi, Tokiu a Nan-ťingu, které měly v původním kalendáři Zlaté tretře předcházet. V elitní Diamantové lize už byly dříve odloženy první tři mítinky, které se měly uskutečnit 17. dubna v Dauhá a 9. a 16. května v Číně.

Reklama