Hlavní obsah

Bum, prásk, třísk. Hlava od krve, zraněný rozhodčí... Deset největších úletů na okruhu ATP

Hádky s rozhodčími, rozmlácené rakety a další výbuchy vzteku. To teď sice na tenisových kurtech neuvidíme, avšak Asociace tenisových profesionálů ATP si pro fanoušky připravila video s deseti scénami největších úletů. Podívejte se na rozzuřenou světovou jedničku Novaka Djokoviče, židle házejícího Nicka Kyrgiose nebo Michaila Južného, který se v návalu zlosti zranil.

Foto: Profimedia.cz

Nick Kyrgios.

Článek

Každý se umí někdy pořádně rozčílit a stejně tomu tak je i u tenistů. Několik z nich je dokonce vyhlášenými bouřliváky. Jakmile se nedaří, roztřískají rakety, hází kolem sebe vším, co jim přijde do cesty, nadávají fanouškům i rozhodčím. ATP teď přišla se sestřihem těch největších výbuchů.

Hned dvakrát ve videu najdeme známého rebela Nicka Kyrgiose. Průšvihy australského tenisty by vydaly na celovečerní film, tady však tvůrci vybrali jeho ničení raket a hod židlí, při kterém naštěstí nikoho nezranil. Uvidíme zde i úlet dalšího talentu Stefanose Tsitsipase. Řecký tenista na letošním ATP Cupu neudržel nervy na uzdě a při svém běsnění způsobil poranění svému otci, který ho trénuje.

Zhlédnout můžete i výlev Davida Nalbandiana. Argentinský tenista před lety ve finále turnaje v Londýně zranil sudího. Bývalá světová trojka po nepovedeném úderu v návalu zlosti rozkopla reklamní panel, který poranil na noze rozhodčího. Hráč byl za své chování následně diskvalifikován a turnaj vyhrál jeho soupeř Marin Čilič.

Desítce agresivních momentů na turnajích vévodí zkrat Michaila Južného. Ruskému tenistovi se na turnaji v Miami v utkání proti Nicolasi Almagrovi nevydařil bekhend. Míček se zastavil o síť a hráč se následně třikrát raketou praštil do hlavy. Z ní mu začala téct krev a zranění si vyžádalo ošetření.

Reklama