Hlavní obsah

NHL má třetího nakaženého koronavirem. Jde o tým, v němž působí i dva Češi

Colorado

Hokejová NHL hlásí třetího pozitivně testovaného hráče na koronavirus. Po dvojici hokejistů z kanadské Ottawy má prvního nakaženého i klub ze Spojených států. Je jím Colorado, v němž působí i dva Češi - brankář Pavel Francouz a útočník Martin Kaut.

Foto: Ron Chenoy, Reuters

V Coloradu působí i český brankář Pavel Francouz.

Článek

Jméno hráče Avalanche, stejně jako předtím Senators, neuvedli. Podle klubového webu byl dotyčný od té doby, co se u něj objevily první příznaky nemoci, v domácí izolaci. V současnosti už je uzdravený a funguje v normálním režimu.

Vedení Lavin zároveň upozornilo všechny, kteří s nakaženým hráčem byli v úzkém kontaktu.

„Zdraví a bezpečnost našich hráčů, personálu a fanoušků zůstává naší nejvyšší prioritou. Organizace Avalanche bude i nadále spolupracovat se svým zdravotnickým personálem a s představiteli veřejného zdravotnictví, abychom udělali vše, co je v našich silách, a pomohli lidem v naší organizaci zůstat v této době zdraví a v bezpečí," uvedl klub v oficiálním prohlášení.

NHL je kvůli pandemii koronaviru přerušená od 12. března a podle doporučení mají všichni hokejisté i zaměstnanci klubů minimálně do 4. dubna zůstat v domácí karanténě. Zástupci NHL dál zvažují možnosti, jak sezonu dokončit, opětovný start je ale zatím v nedohlednu.

Reklama

Související témata: