Hlavní obsah

Trénovat se dá i doma. Čeští borci z NHL natočili instruktážní videa s cviky

škv, likSport.cz

Zimní stadiony jsou sice uzavřené, takže i tréninkové možnosti značně omezené, to ale neznamená, že se profesionální i amatérští hokejisté nemůžou hýbat a cvičit. Oddělení rozvoje Českého hokeje začalo ve spolupráci s regionálními trenéry připravovat pro hráče, kteří nemohou vzhledem k vývoji pandemické situace trénovat společně, instruktážní videa s cviky, které lze provádět doma, v parku či na zahradě. Ať už individuálně nebo v malých skupinách se sourozenci a rodiči

Foto: Winslow Townson, Reuters

Ondřej Kaše v dresu Bostonu.

Článek

První díl seriálu připravil profesionální regionální trenér Českého hokeje Robert Kaše spolu se syny - čtyřiadvacetiletým útočníkem Bostonu Ondřejem, a o rok mladším forvardem Davidem, který v této sezoně nastupoval v NHL za Philadelphii a na její farmě v AHL za Lehigh Valley.

Zatímco první video je zaměřeno na posilování břišního a zádového svalstva, to druhé obsahuje cvičení s hokejkou a míčkem, rozvíjející šikovnost spodní ruky.

Další videa připravovaná jednotlivými regionálními trenéry Českého hokeje budou zveřejňována každý týden a budou distribuována prostřednictvím profesionálních trenérů žáků klubům, hráčům a rodičům. Uložena budou také v aplikaci Coach Manager, která je k dispozici 2 100 licencovaným trenérům a další se na ní mohou zdarma zaregistrovat.

Trenéři, hráči a rodiče tak postupně získají rozsáhlý zásobník cviků, které mohou v době, kdy jsou zimní stadióny uzavřeny, používat nejen jako vzor pro suchou přípravu v omezených podmínkách, ale i jako motivaci a inspiraci pro individuální tréninkový program.

Reklama

Související témata: