Hlavní obsah

Když jsem to viděl, hned jsem se rozbrečel, přiznává kouč Liverpoolu

Liverpool/Praha

Cesta jeho Liverpoolu za vysněným titulem v Premier League se kvůli pandemii koronaviru nepříjemně zasekla, a kdo ví, zda bude sezona v Anglii vůbec dohrána. Kouč Reds Jürgen Klopp se však místo stesků na nepřízeň osudu dojímá nad jednáním jednoho nemocničního personálu.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Článek

Poslankyně za labouristickou stranu Mary Foyová zveřejnila na svém twitterovém účtu video, na němž zdravotníci v nemocni zpívají známou hymnu fotbalové Liverpoolu „You´ll never walk alone".

Klopp nijak neskrýval, jak jej tento počin dojal a zároveň využil příležitost k poděkování všem bojovníkům v první linii s pandemií, která i ve Velké Británii nabírá na síle.

„Moje angličtina není dost dobrá na to, abych vyjádřil, jak je to skvělé. Když mi včera poslali to video z místa, kde probíhá intenzivní péče o pacienty a všichni tam zpívali ´You´ll never walk alone´, začal jsem ihned brečet. Je to něco neuvěřitelného. Ti lidé nejenomže pracují, ale ještě mají tak skvělého ducha," rozpovídal se Klopp pro klubovou televizi.

„Sami sebe dostávají do nebezpečí tím, že se snaží pomáhat vážně nemocným a postiženým lidem. Můj obdiv a ocenění jejich práce nemůže být větší. Opravdu ne," pokračoval.

„Já i celý Liverpool FC bychom chtěli vám všem neuvěřitelným lidem, kteří pracují ve zdravotnictví, poděkovat. ´Děkuji.´ Nebo jak říkáme my Němci: ´Vielen dank´," uvedl také Klopp.

Po něm v klubovém videu přednesli podobné vzkazy také hráči jako Jordan Henderson, Mohamed Salah, Virgil van Dijk či Sadio Mané.

Reklama

Související témata: