Hlavní obsah

Rusko kvůli koronaviru na týden pozastavilo dopingové kontroly

Moskva

Rusko pozastavilo kvůli riziku šíření nákazy koronaviru v zemi na týden dopingové kontroly svých sportovců. Odložené bude s největší pravděpodobností i slyšení u mezinárodní arbitráže CAS, k níž se Rusko odvolalo proti čtyřletému zákazu účasti na vrcholných sportovních akcích. To se mělo uskutečnit na konci dubna nebo v květnu, podle zdrojů z Ruska by se mohlo konat až v červnu.

Foto: Sport.cz

Ruský olympijský vítěz Ilja Zacharov dostal distanc na 18 měsíců za zmeškané dopingové kontroly.

Článek

Podle vedení Ruské antidopingové agentury se na její činnost vztahuje nařízení vlády, podle něhož má úřad v rámci opatření proti šíření koronaviru na týden přerušit práci. Nucená pauza se vztahuje i na všechny jeho spolupracovníky. Testování se má znovu rozběhnout až později. Kontroly jsou pozastaveny nebo omezeny i v dalších zemích, v nichž platí přísná karanténní opatření.

Rusko zatím patří k zemím, které pandemie výrazněji nepostihla. Počet nakažených dnes oficiálně překročil tisícovou hranici, infekce si vyžádala tři oběti. Od soboty bude v Rusku platit sedmidenní povinná dovolená, zavřené zůstanou i restaurace, bary i další zábavní podniky.

Reklama

Související témata: