Hlavní obsah

Šampioni padali jako hrušky! Jezdci MotoGP zasedli k počítačům, vyhrál Álex Márquez

Aktualizováno

Španělský mistr světa Moto2 Álex Márquez ovládl virtuální závod silničních motocyklů, který během pandemie koronaviru nahradil dění na okruzích. V počítačové hře MotoGP za sebou nováček v královské třídě šampionátu nechal o sedm sekund Itala Francesca Bagnaiu, třetí na okruhu v Mugellu dojel Maverick Viňales, i když krátce po startu havaroval.

Foto: Sport.cz

Španělský mistr světa Moto2 Álex Márquez ovládl virtuální závod silničních motocyklů.

Článek

MotoGP spustila virtuální závody týden po formuli 1, fanoušci je mohli sledovat například na kanálu YouTube. Původně se měl na dálku se soupeři ze seriálu mistrovství světa utkat i slavný Ital Valentino Rossi, nakonec se ale ve virtuálním Mugellu neobjevil.

Ve videohře nastoupilo na start deset jezdců, závod na šest kol trval necelých 11 minut. Mistr světa královské třídy MotoGP Marc Márquez skončil na pátém místě.

Ve skutečném MS začali jezdci v nižších třídách Moto2 a Moto3 včetně Filipa Salače podle plánu 8. března v Kataru, ale další závody pak byly odloženy. MotoGP na start sezony čeká a ještě dlouho zřejmě bude; zatím posledním odvolaným závodem byl Jerez, plánovaný na 3. května.

Vítěz využil speciální výhodu

Virtuální závod byl plný karambolů. Šampioni padali jako hrušky... „Páté místo je určitě dobré. Věděl jsem, že jediná šance pro mě je nespadnout. Jeden pád ještě jde," usmívá se Marc Márquez, skutečný mistr světa.

Doma teď bude muset poslouchat. „Dostal jsem speciální setup od jednoho indonéského jezdce a Marcovi jsem ho samozřejmě nedal, což byla moje výhoda," kření se Álex Márquez.

Nováček v královské třídě všechny trumfl. „Věděl jsem, že nejsem nerychlejší na jedno kolo, ale snažil se být konstantní, což se mi myslím povedlo. Proto jsem postupným výkonem dokázal pokračovat v závodě a vyhrát. Rozhodně se těším, až se začne opravdu. Uvidíme, jak bude sezona vypadat," dodává Álex.

Zabodoval, kdo rychle vstal...

Ještě štěstí, že havárie byly jen virtuální. „Jsem hodně spokojený s podiem, třetí místo je skvělé. Snad poprvé v životě jsem dobře odstartoval a motorka šlapala. Hned v první zatáčce jsem spadl, pak ještě jednou. Vždy jsem se zvedl a snažil se na to pak tlačit. Měl jsem nejrychlejší poslední kolo, jsem spokojený," líčí Viňales.

„Mám jiný pocit, než kdybych zajel reálné podium, ale šlo hlavně o zábavu. Jeden pád mi pokazil boj o první místo, ale jsem šťastný i za druhé," popisuje ve virtuálním cíli Bagnaia.

Reklama

Související témata: