Hlavní obsah

Rána pro tenisový svět! Nejslavnější turnaj světa se letos pravděpodobně neuskuteční

Praha
Aktualizováno

Konec nadějí! Podle britského tisku bude letošní ročník Wimbledonu s definitivní platností zrušen. Turnaj měl začít 29. června, jeho přesunutí na jiný termín je dle pořadatelů vyloučené. Potvrzeno by vše mělo být na středečním jednání čelných představitelů.

Foto: Profimedia.cz

Letošní ročník Wimbledonu se pravděpodobně neuskuteční

Článek

Téměř přesně za tři měsíce se měly otevřít brány All England Clubu a zahájen měl být 134. ročník slavného Wimbledonu. Podle informací britského tisku však mohou hráči i fanoušci na tenisovou show zapomenout. Na středečním jednání by měl být turnaj bez náhrady zrušen.

V úvahu dříve přicházely i možnosti odehrát turnaj za zavřenými dveřmi bez účasti diváků či jeho přeložení na termín odložené olympiády. Ani jedna varianta však údajně není reálná. Ročník Wimbledonu by se neodehrál poprvé od konce druhé světové války.

Přesunutí na srpen je dle pořadatelů nemožné kvůli specifickým klimatickým podmínkám travnatého povrchu v All England Clubu v daném období, další velkou překážkou jsou i zkracující se dny, které by zabránily dodržení jednotlivých denních programů zápasů.

Na rozdíl od French Open, které bylo přeloženo na přelom října a září, se tak Wimbledon téměř s jistotou neuskuteční vůbec. Milionové škody by dle informací mělo pokrýt speciální pojištění, které na podobné události pamatuje.

Foto: Sport.cz

Roger Federer neprožíval jednoduché chvíle

Pořadatelé chtějí využít dostupných prostředků v boji proti šířící se pandemii koronaviru. "Nabízíme veškerá zařízení, prostory a prostředky, které můžou pomoci s boji proti této nemoci pomoct. Jsme připraveni poskytnout finanční podporu Britskému červenému kříži i dalším organizacím," zní z oficiálních zdrojů.

Tenisová sezona je prozatím přerušena do 7. června, téměř s jistotou však bude pauza mnohem delší. Ohroženy jsou tak další podniky včetně Turnaje mistrů či Davis Cupu, ve hře je i úplné zrušení letošní sezony.

Reklama