Hlavní obsah

Koronavirem se nakazil i uznávaný hokejový trenér, který s Kanadou získal zlato na MS

Novým typem koronaviru se nakazil i uznávaný hokejový kouč Mike Pelino. Šedesátiletý Kanaďan, který v této sezoně působil jako asistent trenéra u hokejistů Jaroslavle, v níž vedl i českého reprezentačního obránce Jakuba Nakládala, onemocněl spolu se svou ženou.

Foto: Profimedia.cz

Mike Pelino na střídačce hokejistů Jaroslavle.

Článek

„Pokud jde o koronavirus, cítíme se dobře. Doufám, že to nejhorší už máme za sebou a brzy se zotavíme," uvedl pro ruská média Pelino, jenž byl jako asistent trenéra u kanadského triumfu na MS v roce 2003.

Podle tiskového mluvčího Lokomotivu nebudou hráči Jaroslavle plošně testování na koronavirus. „Tým byl rozpuštěn už 13. března, nejsme v tréninkovém ani herním procesu. Pelino prý od té doby nebyl s žádným hráčem v kontaktu,". Pro Jaroslavl skončila sezona 11. března vyřazením v osmifinále play off od Jokeritu Helsinky. Minulou středu pak byl zbytek ročníku kvůli pandemii koronaviru zrušen.

Pelino v minulosti čtyři roky působil jako asistent trenéra u NY Rangers v NHL, stejnou funkci následně zastával pět let i v Magnitogorsku, s nímž dvakrát vyhrál Gagarinův pohár. Minulý ročník dělal asistenta v Omsku, nyní v Jaroslavli.

Reklama

Související témata: