Hlavní obsah

Gündogan se povznesl nad klubovou rivalitu: Bylo by spravedlivé udělit titul Liverpoolu

Manchester/Praha

Docela bizarní situace... Pět velkých anglických klubů včetně Liverpoolu se spolčilo a požadují, aby UEFA trvala na svém a Manchester City byl pro porušení pravidel finančního fair play a licenčních předpisů vyloučen z evropských pohárových soutěží, záložník Citizens Ilkay Gündogan by si navzdory tomu přál, aby byl mistrovský titul udělen Liverpoolu, i kdyby snad nebyla Premier League dohrána. „Jako sportovec musím říct, že by to bylo fér,“ nechal se slyšet devětadvacetiletý legionář ve vysílání německé televize ZDF.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru City Pep Guaridola

Článek

Další osud fotbalové Premier League je krajně nejistý. Zatím platí, že je přerušena do 30. dubna, ale nikdo netuší, co bude dál.

V pátek 3. dubna se mají zástupci klubů setkat a jednat o dalším osudu nejsledovanější soutěže světa.

„Pochopitelně že se názory různí. Kluby, které prožily příznivou sezonu, si samozřejmě nepřejí, aby byl ligový ročník zrušený, a naopak ty, které na tom dobře nejsou a pohybují se v pásmu sestupu, by uvítaly, kdyby soutěž předčasně skončila," potvrdil Gündogan, že rozhodování o dalším osudu Premier League je a bude velice obtížné.

Zvláště když už teď je téměř jisté, že ani po 30. dubnu nebude pokračovat a odklad bude prodloužený. A dost možná, že až do konce června.

„Vím, že Premier League udělá vše, aby se podařilo soutěž dohrát. Musí ale existovat bod, který bude znamenat dost. Podle mého je poslední červen opravdu tím nejzazším termínem, kdy musí zbytek sezony začít," myslí si kapitán anglické reprezentace Harry Kane, protože jinak bude podle něho letošní ligový ročník nenávratně ztracen.

„V tom případě by bylo spravedlivé udělit titul Liverpoolu. Jako sportovec cítím, že by to bylo fér," připomněl Gündogan situaci, v níž se Kloppův tým nachází.

Na Anfieldu čekají na ligový titul už třicet let a teď, kdy devět kol před koncem vedou tabulku s náskokem 25 bodů právě před jeho týmem obhajujícím titul, by měli o primát přijít.

„Za mě by to bylo v pořádku, aby byl Reds titul udělen, i kdyby se Premier League nedohrála," povznesl se Gündogan nad rivalitu panující mezi oběma kluby.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články