Hlavní obsah

Slovenský boxer je po olympijské kvalifikaci pozitivní na koronavir. Ztratil chuť a čich

Čeští boxeři jsou v pořádku, jeden Slovák je pozitivní na koronavir. Takový je výsledek po olympijském kvalifikačním turnaji, který proběhl v polovině března v Londýně. „V případě Andreje Csemeza vyšly pozitivní výsledky. Andrej nemá žádné vážné zdravotní problémy, akorát pociťoval ztrátu chuti a čichu, momentálně se jeho příznaky už zlepšily,“ napsala v pondělí odpoledne na Facebook Slovenská boxerská federace.

Foto: www.boxmcr.cz

Ilustrační foto.

Článek

Slovenská výprava se vrátila domů z Anglie a 17. března šla do karantény. Testována byla trojice boxerů Andrej Csemez, Viliam Tankó a Tomáš Kovács, všichni skončili ve společné karanténě. Nyní se jejich izolace na další dva týdny protáhla.

„Potom je budou čekat kontrolní testy. Ostatní členové výpravy, kteří byli v individuální karanténě mimo své rodiny, se cítí dobře a nemají žádné příznaky, přesto absolvují v úterý kontrolní testy. Návrat k rodinám bude následovat až v případě negativních výsledků," doplnila informaci Slovenská boxerská federace.

Slováci nejsou jediní, kteří museli nemoc Covid-19 řešit ve spojitostí s olympijskou kvalifikací v Londýně. Minulý týden přišel server BBC s informací, že mělo být nakaženo šest zástupců z Turecka a Chorvatska. V evropské části kvalifikačního turnaje se představilo 450 sportovců z 50 zemí. Šest zástupců mělo i Česko. Ti neměli žádné problémy.

„Všichni čeští boxeři, kteří tam byli, jsou v pořádku. Akorát Miloš Bartl musel na operaci, protože si zlomil ruku. On musel podstoupit test, ten byl negativní. Všichni jsou do 1. dubna v karanténě," řekl už v pátek Sport.cz prezident České boxerské asociace Svatopluk Žáček.

Reklama