Hlavní obsah

Dojemný vzkaz slovenského obra Cháry: Všechny vás miluji, vrátíme se silnější

Platí za drsňáka, jeho obrovitá postava budí respekt všude, kde se objeví. Teď ale sám složil obrovskou poklonu všem lidem bojujícím s celosvětovou pandemií koronaviru, kvůli které už zemřely tisíce lidí. Slovenský hokejový obránce Zdeno Chára zveřejnil na sociálních sítích dojemný vzkaz. Prioritně mířil k obyvatelům Bostonu, kde v dresu Bruins třiačtyřicetiletý hokejista působí.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Zdeno Chára z Bostonu (vpravo) při rvačce s Patem Maroonem v dresu Tampy Bay v zápase NHL.

Článek
Fotogalerie

„Ahoj Bostone. Vím, že prožíváme hodně špatné časy. Nám všem chybějí věci, které milujeme. Chybí nám samozřejmě i sport, kdy jsme byli vždy proslavení jako město šampionů. Teď chci ale moc poděkovat všem, díky kterým se můžeme cítit v bezpečí a kteří se starají o naše zdraví," vypráví Chára ve videu, který zveřejnil na svém facebookovém profilu, kde k fanouškům promlouvá v angličtině.

„Chci moc poděkovat všem zdravotníkům, záchranářům, lidem, co se starají o dodávání potravin i všem dobrovolníkům. Patří vám velký dík. Vím, že všichni v Bostonu jsme tvrdí a zvládáme těžké chvíle, jsme odolní. Nepochybuji, že překonáme i tohle těžké období a nakonec budeme ještě silnější. Už se té chvíle nemohu dočkat, až vás zase uvidím v naší TD Garden. Všechny vás miluji," dodal v dojemném vzkazu kapitán Bostonu. Do organizace Bruins přišel už v roce 2006 a v létě 2011 slavil s týmem zisk Stanley Cupu.

Situace v USA je v souvislosti s pandemií koronaviru vážná, počty nakažených rychle rostou a hlavní expert americké vlády na infekční onemocnění Anthony Fauci už dříve varoval, že by nemoc Covid -19 mohla v zemi zabít sto až dvě stě tisíc lidí. Momentálně už počet mrtvých překročil číslo tři tisíce.

V Bostonu působí i trio českých útočníků David Pastrňák, David Krejčí a Ondřej Kaše.

Reklama

Související témata: