Hlavní obsah

MS juniorů ve florbalu bude příští rok hostit Brno

Praha

Mistrovství světa juniorů ve florbalu bude příští rok hostit Brno. Šestnáct týmů se od 28. dubna do 2. května 2021 představí v Městské hale Vodova. Ta disponuje dvěma hracími plochami, celý turnaj se tak bude hrát na jediném místě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Florbal - ilustrační foto.

Článek

I z toho důvodu padla volba pořadatelství na Brno. "Velkou měrou k našemu rozhodnutí přispěl také fakt, že se tato akce těší velké podpoře od města Brna i Jihomoravského kraje, čehož si moc vážíme," uvedl prezident Českého florbalu Filip Šuman.

"S Brnem máme skvělé zkušenosti ohledně pořádání mezinárodních akcí. Konaly se tu například světový šampionát žen v roce 2013 a řada Euro Floorball Tour, naposledy na jaře 2018. Věříme, že tady fanoušci opět vytvoří skvělou atmosféru," doplnil Šuman.

Čeští junioři budou v Brně obhajovat historický triumf, na který dosáhli loni v květnu v kanadském Halifaxu. Pořadatelství světového šampionátu juniorů získal Český florbal loni v září a bude turnaj hostit podruhé v historii. Poprvé to bylo v roce 2003 v Praze a český tým tehdy získal bronz, což byla vůbec první medaile pro tuzemský florbal v historii.

Reklama

Související témata: