Hlavní obsah

Durant a spol. si v nucené pauze zahrají NBA alespoň virtuálně

Protože na skutečné zápasy NBA se v nejbližší době kvůli pandemii koronaviru nedostane, zámořská liga se chystá vrhnout do světa esportu a připravuje turnaj ve videohře NBA 2K20, ve které se utkají opravdoví aktéři basketbalové soutěže. Účastníků bude šestnáct, mezi nimi například hvězdný Kevin Durant z Brooklynu, který bude nasazenou jedničkou. K papírovým favoritům mají podle vstupního herního žebříčku patřit i dvojka Trae Young z Atlanty, trojku má Hassan Whiteside z Portlandu.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Turnaj pod záštitou NBA, hráčské asociace NBAPA a společnosti 2K Sports má odstartovat v pátek, potrvá deset dnů a dokonce má být vysílán živě na ESPN. Vítěz obdrží 100 000 dolarů, které věnuje podle své volby některé z charitativních organizací na pomoc v boji s nemocí COVID-19.

"Máme radost, že společně vrátíme fanouškům basketbal a zároveň pomůžeme těm, kteří nás v této nejisté době potřebují," prohlásil na webu NBA viceprezident společnosti 2K vyvíjecí videohry Jason Argent. "Turnaj nabídne jedinečnou příležitost pro naše hráče rozdat si to mezi sebou a také vtáhnout fanoušky. Nadchla nás možnost nabídnout tuto zkušenost celé komunitě NBA," uvedl Josh Goodstadt z hráčské asociace.

NBA byla na neurčito přerušena 11. března po pozitivním testu Rudyho Goberta z Utahu na koronavirus. Infekce postupně objevila u hráčů nebo dalších zaměstnanců v sedmi klubech. Základní část měla skončit 15. dubna

Reklama

Související témata: