Hlavní obsah

Průlomové rozhodnutí. V Belgii to zabalili, Krmenčík má titul. Co Slavia? Liverpool?

Brusel

Belgická fotbalová liga byla kolo před koncem základní části kvůli koronaviru ukončena. Titul bez ohledu na nedohrání soutěže získaly Bruggy. Klubu, kde působí i český útočník Michael Krmenčík, byl přidělen. Tabulku po posledním odehraném kole vedl o patnáct bodů před druhým Gentem. V řadě jiných zemí se řeší, co s takovouto situací. Často se spíše mluví o možném anulování soutěže. O prvenství by tak mohla přijít mj. Slavia či Liverpool, týmy, které ve svých nedohraných ligách také mají velký náskok.

Foto: Sport.cz

Michael Krmenčík na archivním snímku.

Článek

O ukončení soutěže dnes rozhodlo vedení ligy, verdikt ale ještě musí posvětit zasedání zástupců všech 24 klubů z prvních dvou nejvyšších soutěží. Měla by to ale být formalita, protože minulý týden předčasné ukončení přerušené sezony požadovalo 17 klubů.

Krmenčík přišel do Brugg v lednu, kdy podepsal smlouvu na tři a půl roku. Bývalý střelec Viktorie Plzeň, se kterou získal tři mistrovské tituly a v ročníku 2017/18 byl nejlepším střelcem české ligy, dosud za Bruggy nastoupil k šesti ligovým zápasům. Další utkání přidal v poháru a v Belgii zatím neskóroval.

V belgické lize měla stejně jako v české nejvyšší soutěži po základní části přijít na řadu nadstavba. Šest týmů mělo hrát skupinu o titul, dalších deset celků plus šest klubů z druhé ligy se mělo ve čtyřčlenných skupinách utkat o místo play v off, jehož vítěz by poté nastoupil v utkání o jedno místo v Evropské lize proti čtvrtému týmu ze skupiny o titul.

Je podle vás v případech, kdy nedohranou soutěž vede tým s velkým náskokem, správné titul přidělit od stolu?
Ano, ale jen v případě, že tým má nedostižný náskok
60,6 %
Ano, i když náskok lze ještě ztratit
27,7 %
Ne
11,7 %
Celkem hlasovalo 3287 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články