Hlavní obsah

Hokejisté Zlína šetří. Odměna neklesne pod padesát tisíc korun, zní dohoda

Po extraligových klubech Brna, Liberce či Vítkovic se i hokejisté Zlína dohodli kvůli ekonomickým dopadům pandemie koronaviru s vedením klubu na snížení platů za březen a duben. Základní odměny se jim sníží o čtyřicet procent, nesmí však klesnout pod padesát tisíc korun. Hráči, kteří nedosahují této hranice, budou dál brát stoprocentní mzdu. Snížení se týká i členů realizačního týmu. Na společné schůzce se na tom domluvili generální manažer Beranů Martin Hosták, hlavní kouč Robert Svoboda a kapitán mužstva Tomáš Žižka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Zdeněk Okál ze Zlína, Jakub Ferenc ze Zlína, Antonín Honejsek ze Zlína se radují z gólu, vpravo je brankář Litvínova Jaroslav Janus.

Článek

„Okamžité vypovídání smluv, jak se děje třeba na Slovensku, u nás nepřicházelo v úvahu. Většina našich hráčů je se Zlínem úzce spjatá, mnozí působí v našem klubu celou dosavadní kariéru. Nemohli jsme se k nim ani v těžkých časech obrátit zády. Dobrali jsme se k dohodě, která je pro všechny strany akceptovatelná. Za pozitivní považuju, že se hráči nebrání ani debatě směrem k dalším měsícům," tvrdí trenér Svoboda, který v klubu zároveň vykonává také funkci sportovního manažera.

Navzdory nejisté budoucnosti pracují Zlíňané už nyní na přípravě následující sezony. „Podmínky jsou bohužel nestandardní, ale přesto se chystáme na první kola jednání s našimi partnery. S prodejem permanentek chceme začít v běžném termínu," prozradil Hosták.

Hosták zároveň zdůraznil, že bude důležité, aby klub podrželi v těžkých chvílích i fanoušci.  "Podpora fanoušků a sponzorů je pro nás důležitější než kdy dříve, a proto pro ně připravujeme na další sezonu novinky a překvapení," slíbil Hosták.

Reklama

Související témata: