Hlavní obsah

Průšvih v Německu! Podle médií hrozí třinácti fotbalovým klubům insolvence

Praha
Aktualizováno

Více než třetině z 36 klubů první a druhé německé fotbalové ligy hrozí kvůli přerušení soutěží v době koronavirové pandemie vážné ekonomické problémy. Podle magazínu Kicker může 13 týmů skončit ještě v této sezoně v insolvenci, pokud se brzy nezačne znovu hrát a nebudou přicházet peníze od televizních společností za přenosy.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Německé kluby mohou mít velké problémy (ilustrační foto)

Článek

Kicker vychází z inventury financí, kterou 36 klubů provedlo na žádost Německé fotbalové ligy. Podle magazínu už dvanáct klubů využilo peníze ze čtvrté splátky od televizí k tomu, aby zaplatily své faktury.

V elitní bundeslize je akutně ohrožen jeden klub, jenž dokáže své závazky plnit pouze do konce května. Další tři prvoligové týmy by v případě nucené pauzy a absenci peněz za televizní přenosy vydržely pouze o měsíc déle. Ještě horší je situace v druhé lize, kde hrozí insolvence na konci května sedmi klubům a dvěma dalším v červnu.

Fotbalové soutěže v Německu, které má téměř 80 tisíc potvrzených případů COVID-19 a skoro tisíc mrtvých, budou zastaveny minimálně do konce dubna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články