Hlavní obsah

Valašská rallye se zatím pojede jako virtuální soutěž

Praha

Kvůli pandemii koronaviru se o uplynulém víkendu nemohla konat Valašská rallye, soutěž se však v příštích dnech uskuteční zatím alespoň virtuálně. Organizátoři prvního dílu českého šampionátu se rozhodli uspořádat online rallye.

Foto: skoda-auto.cz

Valašská rallye se pojede aspoň ve virtuální podoě (ilustrační foto)

Článek

"Věřím, že náš nápad padne zejména u licencovaných jezdců na úrodnou půdu a že projeví zájem setkat se svými fanoušky v těchto dnech alespoň virtuálně a současně s nimi také rádi změří síly," uvedl ředitel rallye Jaromír Tomaštík.

Zájem jezdců i fanoušků mu dal za pravdu. Dosud se přihlásilo více než 400 zájemců, mezi kterými nechybí několikanásobný český šampion Václav Pech, Vojtěch Štajf, Karel Trojan, Martin Březík, Silvestr Mikuláštík nebo Rus Nikolaj Grjazin.

Online rallye se uskuteční 9. až 15. dubna, kdy budou mít přihlášení čas absolvovat osm rychlostních zkoušek. Na pořádání závodu se podílí česká RBR komunita NRC, která virtuální rallye pořádá již řadu let.

"Snažili jsme se připravit v celkové klasifikaci i v jednotlivých třídách hodnotné ceny. Absolutní vítěz získá svezení na místě spolujezdce ve voze kategorie R5 na shakedownu 39. ročníku KOWAX Valašské rallye ValMez. Jezdci a spolujezdci s licencí Autoklubu pak budou bojovat o slevu na startovném," uvedl Tomaštík.

Pořadatelé věří, že se ještě letos uskuteční i skutečná rallye. Jako náhradní termín si stanovili srpen.

Reklama