Hlavní obsah

Klíma chce pomoci vážně zraněnému Alinčovi částkou 100 tisíc Kč

Někdejší vynikající útočník Petr Klíma se rozhodl výrazně přispět do sbírky na pomoc jinému bývalému hokejistovi Janu Alinčovi. Současný generální manažer prvoligové Kadaně chce věnovat vážně zraněnému Alinčovi 100 tisíc korun a věří, že bude příkladem pro ostatní.

Foto: Josef Pešout

Generální manažer hokejové Kadaně Petr Klíma.

Článek

"Chci pro něj něco podniknout. Všechny nás mrzí, co se stalo. A myslím, že když tohle udělám, půjdou za mnou Litvínovští a podpoří ho taky," uvedl pětapadesátiletý Klíma pro iSport.cz. Vítěz Stanley Cupu z roku 1990 s Edmontonem si zahrál s Alinčem v závěru kariéry právě v barvách Litvínova.

Sedmačtyřicetiletý Alinč skončil s aktivním hokejem po sezoně 2017/18, v níž útočník s reprezentačními zkušenostmi oblékal dres Mostu. Loni si byl v Litvínově rekreačně zahrát inline hokej, během nějž zaškobrtl a narazil hlavou na mantinel. Vrtulníkem byl pak ve vážném stavu transportován do nemocnice a ochrnul.

Klíma tak navazuje na příspěvky jednotlivců, ale také klubů, za něž Alinč v minulosti hrával. Tým Karlových Varů pomohl částkou 70 tisíc korun, v Ústí nad Labem vybrali takřka 86 tisíc.

"Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podíleli na sbírce transparentního účtu a dražbě dresů. Zároveň bych chtěl říci, že jsem v Ústí prožil jedny z nejlepších let své hokejové kariéry. Zdravím vedení klubu, hráče, realizační tým a fanoušky. Přeji hodně hokejových úspěchů a všem pevné zdraví, protože jak jsem sám poznal, je to to nejcennější co člověk má. Velmi si vážím toho, co jste pro mě udělali," poděkoval Alinč za finanční příspěvky na webu Slovanu Ústí nad Labem.

Reklama

Související témata: