Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic předali ostravské radnici 1000 roušek

rjm, tomSport.cz

Extraligový hokejový klub Vítkovice Ridera předal prostřednictvím kapitána Jana Výtiska a prezidenta klubu Petra Handal tisíc roušek kusů roušek iniciativy Ostrava šije roušky náměstku primátora města Ostravy Zbyňku Pražákovi. Roušky jsou určeny pro potřeby ostravských domů pro seniory a ostravských domů s pečovatelskou službou.

Foto: Sport.cz

Vítkovický kapitán Jan Výtisk (vlevo) a zakladatelka iniciativy Ostrava šije roušky Lucie Bártová předávají náměstkovi primátora Martinu Pražákovi roušky.

Článek
Fotogalerie

„Náš klub se zapojil do projektu Celé Česko šije – Ostrava šije roušky především nabídkou se zajištěním logistiky. Dali jsme k dispozici klubové auto i s řidičem pro rozvoz materiálu švadlenkám, sběr hotových roušek a jejich distribuci na místa, kde jsou roušky zapotřebí," uvedl Handl.

Ostrava šije roušky je iniciativa, která vznikla v rámci projektu Celé Česko šije a k jehož propagaci se vítkovický hokejový klub připojil hned v jeho zárodku. Celkem s iniciativou Ostrava šije roušky spolupracuje téměř šedesát švadlenek, které doposud vyrobily přes 10 tisíc roušek. Roušky byla následně i díky pomoci vítkovického klubu distribuovány potřebným do ostravských domovů pro seniory a domovů s pečovatelskou službou.

Foto: Sport.cz

Roušky jsou v době pandemie koronaviru hodně ceněné. Městu je předali vítkovičtí hokejisté a iniciativa Ostrava šije roušky.

„Roušky se vyráběly také z materiál v podobě vyřazeného klubového textilu. Primárně ale pomáháme s rozvozem. V tuto chvíli je naše auto jedním z pěti, která jsou do akce zapojena. Za zmínku jistě stojí, že celý projekt podpořil finančními prostředky také kapitán extraligového Jan Výtisk," podotkl Handl.

Reklama

Související témata: