Hlavní obsah

Senzace roku? Odchod Cristiana Ronalda v létě z Juventusu je ve hře

Turín/Praha

Prvotřídní senzace je ve hře! List The Sun přišel se šokujícím odhalením, že by se Cristiano Ronaldo mohl v létě stěhovat z Juventusu Turín. Stará dáma prý po sezoně zváží, zda by za padesát milionů liber největší hvězdu týmu pustila ke konkurenci. Kdo by měl o značku CR7 za tenhle balík zájem? Vážně se mluví o Realu Madrid, kde Portugalec dříve působil a sbíral v jeho dresu trofeje.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Poplach v Juventusu! Hvězdného Cristiana Ronalda se možná klub v létě zbaví, bude šetřit.

Článek

Juventus si od Cristiana Ronalda hodně sliboval, jenže v době pandemie koronaviru, kdy se nehraje, kluby počítají každé euro. Finanční ztráty narůstají, a tak se šéfové klubů rozhlížejí na všechny strany, jak díry a ztráty v rozpočtu zacelit. A prodat Ronalda, to by mohlo být terno. I když třeba „jen" za padesát milionů liber (asi 1,5 miliardy korun), což je zhruba polovina sumy, kterou italský gigant za hvězdu vysázel.

Ronaldo odešel ze Santiago Bernabéu do Turína v roce 2018, v Juventusu údajně vydělává 510 tisíc liber týdně (necelých šestnáct milionů korun), což je pohádkový balík. List Corriere dello Sport nicméně uvedl, že může Stará dáma uvažovat o tom, že mu dovolí odejít do Bílého baletu, aby zmírnila finanční zátěž.

V madridském klubu sbíral Ronaldo trofeje a byl miláčkem fanoušků, takže by mu stěhování na starou dobrou adresu nemuselo vadit. Jenže konkurence by ho čekala velká. Média uvádějí, že si Bílý balet dělá zálusk na hvězdu PSG Kyliana Mbappého. Ten je prý dokonce pro trenéra Zidaneho nejvyšší prioritou.

List As uvádí, že Real Madrid spoléhá i v tomto případě, že cena útočníka v důsledku pandemie poklesne a hvězdný Francouz bude k mání. Mbappé navíc odmítá v pařížském klubu prodloužit smlouvu. Současný kontrakt mu vyprší v roce 2022.

Reklama

Související témata: