Hlavní obsah

SP ve vodním slalomu v Praze zatím zůstává naplánovaný na září

Praha

Pražská zastávka Světového poháru ve vodním slalomu, která je naplánovaná na 18. až 20. září, zatím v mezinárodním kalendáři zůstává. Rychlostním kanoistům zbyl pro letošek jediný světový závod, mistrovství světa na neolympijských tratích v maďarském Szegedu. To bylo odloženo z července na září. Aktuální úpravy termínové listiny reagující na vývoj pandemie koronaviru dnes zveřejnila Mezinárodní kanoistická federace (ICF).

Foto: Martin Hladík, kanoe.cz

Kajakář Ondřej Tunka si jede na Lipně pro domácí titul.

Článek

Vodním slalomářům federace zatím odložila červnové Světové poháry v italské Ivree a francouzském Pau a srpnový podnik v Liptovském Mikuláši. V plánovaném červencovém termínu se neuskuteční MS juniorů a závodníků do 23 let, které by nově mělo být ve slovinském Tacenu začátkem září.

Velmi okleštěný program světových závodů mají rychlostní kanoisté. Po SP v Račicích a Duisburgu přišli také o Super Cup v americké Oklahomě. Světová federace ale pořád počítá s premiérovým mistrovstvím světa na neolympijských tratích v Szegedu. Hledá pro něj zářijový termín. "Měl by to být jediný světový závod v sezoně 2020," uvedla ICF v tiskové zprávě.

Foto: Martin Hladík, kanoe.cz

Ilustrační foto.

Rychlostní kanoisté by letos měli mít ještě mistrovství Evropy, které by se mělo uskutečnit o prvním červnovém víkendu v rumunském Bascově. O jeho případném odložení nebo zrušení by mělo být jasno v květnu. Tento závod je ale pod hlavičkou evropské federace.

ICF plánuje aktuální situaci pravidelně vyhodnocovat každých 15 dní. "Musíme si být jistí, že v dějišti je zaručeno zdraví našich sportovců a že je koronavirus v daném regionu pod kontrolou," uvedl generální sekretář ICF Simon Toulson.

Kanoisté i vodní slalomáři by měli mít dostatek času na přípravu. "Chceme zajistit, že před závodem budou moci šest až osm týdnů trénovat a že budou mít národní federace minimálně stejnou dobu na tvorbu nominace nebo uspořádání národních závodů," doplnil.

Důležité také bude, aby mohla do dějiště přicestovat převážná většina účastníků. K tomu by bylo potřeba, aby se situace uklidnila po celém světě. Proto ICF jedná s pořadateli několik měsíců předem. Souběžně také pracuje na úpravách termínové listiny na rok 2021 v souvislosti s ročním odkladem olympijských her v Tokiu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články