Hlavní obsah

Vítkovice znají trenéry pro další sezonu

Potvrzeno. Hokejisty Vítkovic i v nacházející sezoně povede trenérský tandem Mojmír Trličík a Ladislav Svozil. Kouč, který se podepsal především pod stříbro z roku 2011 a v neposlední řadě také pod záchranu klubu v nejvyšší soutěži v uplynulém ročníku, si nechal asistenta, se kterým spolupracoval už v minulém ročníku nejvyšší soutěže. Původní trenérský triumvirát opustil Rostislav Klesla, který se rozhodl nepokračovat u A-týmu na vlastní žádost.

Foto: hc-vitkovice.cz

Hokejisty Vítkovic i v nacházející sezoně povede trenérský tandem Mojmír Trličík (vpravo) a Ladislav Svozil.

Článek

„Jsem osobně rád, že tuto nabídku opět přijal. Mojmír Trličík je zkušený a kvalitní trenér, což dokázal už v minulosti. Společně s ním pokračuje u A-týmu jako trenér i Ladislav Svozil, který má rovněž bohaté zkušenosti jak z hráčského působení, tak z pozice trenéra i z manažerského postu. Věřím, že tato volba je v současnosti tou nejlepší, a to i s přihlédnutím k hráčům, kteří budou pokračovat," řekl na webových stránkách Vítkovic šéf klubu Aleš Pavlík.

S volbou trenérské dvojici souhlasí také sportovní šéf klubu Roman Šimíček. „S volbou Mojmíra Trličíka a Ladislava Svozila souhlasím. Šéf klubu Aleš Pavlík toto rozhodnutí provedl po zralé a delší úvaze. Já jsem už s trenéry mluvil a jsem připravený jim vytvořit maximální komfort a být jim maximálně nápomocný k tomu, aby měli odpovídající podmínky pro svou práci a také k tomu, abychom společně vrátili Vítkovice do vyšších pater a neopakoval se záchranářský boj minulé sezony," připomněl Šimíček horké týdny, kdy se rozhodovalo o jednom sestupovém týmu do první ligy.

Trličík zahájí z postu hlavního trenéra Vítkovic teprve čtvrtou sezonu, nicméně na trenérské lavici modrobílého klubu je to už jeho jedenácté vystoupení.

„Jsem rád, že můžu pokračovat. Ty emoce, které jsem zažíval po zbytek minulé sezony a které mi s sebou extraligový zápřah přinášel, byly pro mě obrovskou motivací. Vítkovice jsou mým mateřským klubem a já se vždy pro ně snažil odvádět absolutní maximum možného, což budu chtít i nadále," nechal se slyšet Trličík.

Reklama

Související témata: