Hlavní obsah

Duel v Dortmundu má dohru. Fanouškovi Slavie hrozí vězení

Aktualizováno

Policie pátrá po fanouškovi Slavie, který měl loni v prosinci v utkání fotbalové Ligy mistrů v Dortmundu na Vestfálském stadionu fyzicky napadnout dalšího příznivce červenobílých. Agresorovi hrozí trest až deset let ve vězení. Podle televize Nova se případem nejdříve zabývala německá policie, teď ho předala českým kolegům, kteří žádají veřejnost o pomoc. Jde především o ztotožnění aktérů potyčky.

Policejní záběry incidentu mezi slávistickými fanouškyVideo: Policie ČR

 
Článek

Prosincová derniéra v Lize mistrů neměla šťastný konec. Na hřišti Slavia podlehla Borussii těsně 1:2. V hledišti pak byl jeden z příznivců sešívaných napaden svým fanouškovským kolegou, kterému teď hrozí až deset let ve vězení. O případu informovala televize Nova a její web tn.cz.

V sektoru pro hosty na Vestfálském stadionu došlo před zápasem k hrubému trestnému činu.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Dortmund - SlaviaVideo: O2 TV Sport

Jeden z fanoušků červenobílých se svým synem šel v klidu na své místo, když ho napadl jiný příznivec Slavie. Důvodem údajně bylo, že měl na sobě takzvanou půlenou šálu, na níž kromě pražského klubu byly také symboly ostravského Baníku.

Podezřelý fanouška nejdříve urážel, pak ho také fyzicky napadl. A to před zraky malého synka. Šálu mu každopádně ukradl.

Útočníkovi za trestný čin loupeže hrozí v krajním případě až desetiletý trest. Pražská kriminálka hledá jak pachatele, tak i poškozeného muže, a žádá svědky o pomoc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukasz Piszczek z Dortmundu a Peter Olayinka ze Slavie Praha během utkání základní skupiny Ligy mistrů v Praze.

Předpokládá se, že napadený by měl pocházet z Moravskoslezského kraje.

Reklama

Související témata: