Hlavní obsah

UCI poslala všechny zaměstnance na nucenou dovolenou

Mezinárodní cyklistická unie (UCI) přijala úsporná opatření, aby zmírnila dopad ušlých zisků ze zrušených závodů a především po odložení olympijských her v Tokiu. Šéf UCI David Lappartient a další členové vedení si v reakci na koronavirovou krizi snížili platy a bonusy, všech 130 zaměstnanců centrály v Ženevě muselo na nucenou dovolenou.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Mezinárodní cyklistická unie přijala úsporná opatření (ilustrační foto)

Článek

"Naše organizace prochází krizí, jakou jsme nezažili od druhé světové války," řekl Lappartient s tím, že se proto rozhodli k drastickým opatřením. Vedle příjmů z olympiády UCI vypadly i zisky z poplatků za pořádání závodů a registrační poplatky. Ty podle posledních výkazů tvoří až 45 procent příjmů UCI.

Osmadvacítka hlavních olympijských sportů si měla rozdělit minimálně 540 milionů dolarů (asi 13,323 miliardy korun) od MOV z příjmů z tokijských her. Podle údajů z minulosti UCI získala z olympiády v Riu de Janeiro 25 milionů švýcarských franků (639 milionů korun) a letos očekávala přinejmenším stejný příjem.

Cyklistika v Tokiu uspořádá 22 medailových soutěží na silnici, na dráze, na horských kolech a v BMX. Roční odklad ale podle UCI způsobí velké finanční problémy a pravděpodobně bude muset snížit platby jednotlivým národním federacím.

Reklama

Související témata: