Hlavní obsah

Bílý balet na lovu! V hledáčku má dortmundskou kometu i Mbappého

Fotbalový Real Madrid plánuje na letošní i příští rok velké přestupy. Podle listu Marca chce španělský klub ještě letos získat za 75 milionů eur (více než dvě miliardy korun) devatenáctiletého norského kanonýra Erlinga Haalanda z Borussie Dortmund, v roce 2021 by měl následovat příchod o dva roky staršího francouzského reprezentanta Kyliana Mbappého z Paris St. Germain.

Foto: Profimedia.cz

O Erlinga Haalanda údajně stojí Real Madrid

Článek

Podle médií jsou vyhlídnuté cíle Realu na přestupovém trhu těžké, ale ne nedosažitelné. Borussia získala Haalanda teprve letos v lednu ze Salcburku za 20 milionů eur a norský talent se předvedl ve skvělém světle.

V osmi bundesligových zápasech nastřílel devět gólů. Smlouvu v Dortmundu má uzavřenou do roku 2024, je v ní ale údajně výstupní klauzule s odstupným 75 milionů eur.

Mbappé je v PSG smluvně vázán do roku 2022 a jeho hodnota na současném přestupovém trhu se odhaduje na 180 milionů eur (4,9 miliardy korun). Za stejnou částku zamířil do pařížského klubu z Monaka v roce 2017, nejprve na roční hostování a pak na přestup.

O zájmu Realu o francouzského mistra světa se spekulovalo už v minulosti, klub ho ale vždy popřel.

Reklama

Související témata: