Hlavní obsah

Tottenham odvolal nucenou dovolenou pro zaměstnance

Představitelé Tottenhamu vzali po kritice fanoušků zpět rozhodnutí poslat na nucenou dovolenou více než 500 zaměstnanců. V pondělí vedení klubu oznámilo, že snížení platů za duben a květen se bude týkat jen členů výkonného výboru, ostatní dostanou zaplaceno v plné výši.

Foto: Sport.cz

José Mourinho - trenér Tottenhamu Hotspur

Článek

Tottenham chtěl předejít ekonomickým problémům způsobeným přerušením sezony kvůli koronaviru snížením platů o 20 procent. Opatření se mělo týkat 550 zaměstnanců na nehráčských pozicích. Klub chtěl využít státní program, který zaručuje lidem uvolněným z práce kvůli pandemii podporu ve výši 80 procent jejich mzdy do maximální výše 2500 liber (téměř 80 tisíc korun) měsíčně.

Podle spolku fanoušků ale takové jednání poškozuje pověst Tottenhamu. "To jsme nechtěli. Naším úmyslem bylo jen zavést taková opatření, která ochrání pracovní místa, zatímco se klub bude snažit najít způsob jak nezávisle fungovat i v této nejisté době," uvedl předseda Tottehnamu Daniel Levy v prohlášení.

Podobný krok učinil před týdnem i vedoucí tým Premier League Liverpool, který rovněž zaměstnance poslal domů. Fanouškům se za zavedení nucené dovolené a snahu využít státní podpůrný program omluvil.

Zástupci Spurs navíc nabídli klubové zázemí do služeb boje s koronavirem. Na stadionu vzniklo průjezdní testovací centrum, kde si mohou nechat odebrat vzorky zaměstnanci zdravotnického systému NHS a jejich příbuzní. V prostorách stadionu byly upraveny místnosti pro ambulantní pacientky ženského oddělení nemocnice North Middlesex, aby se na klinice uvolnilo místo pro nakažené koronavirem.

Anglická liga je přerušená od poloviny března zatím do konce dubna. Její restart bude záviset na postupu nákazy ve Velké Británii. Země dosud eviduje více než 85.000 pozitivních případů a více než 10.000 obětí nemoci covid-19.

Reklama

Související témata: