Hlavní obsah

Koronavirus odkládá senzační comeback hvězdy ploché dráhy Crumpa

Trojnásobný mistr světa na ploché dráze Jason Crump oznámil na letošní rok nečekaný návrat k závodění, ale plány mu hatí pandemie koronaviru. Více než sedm let po skončení profesionální kariéry podepsal populární Australan smlouvu s týmem Ipswich Witches a měl v jeho barvách startovat v britské první lize. Ta ale kvůli šíření nemoci covid-19 dosud nezačala a vzhledem k situaci v zemi je pravděpodobné, že se tak nestane nejméně do poloviny června.

Foto: Profimedia.cz

Trojnásobný mistr světa na ploché dráze Jason Crump oznámil na letošní rok nečekaný návrat k závodění, ale plány mu hatí pandemie koronaviru.

Článek

Nyní čtyřiačtyřicetiletý Crump opustil vrcholné závody ve světě levých zatáček na konci roku 2012. Ve své domovské zemi ale občas závodil a k návratu do velkého soutěžního dění se rozhodl po lednovém testovacím utkání mezi australskými a britskými jezdci.

"Nemám ale velká očekávání. Nebudu se snažit stát se znovu mistrem světa. Mým cílem pro tento rok je vybudovat si vedoucí pozici v týmu. Doufám, že budu vzorem a lídrem pro zbytek jezdců, a je jedno, jestli získám víc nebo méně bodů než oni," řekl Crump, když před časem tým z Ipswiche informoval o jeho angažování.

Myšlenka na návrat v něm uzrávala postupně a nakonec dospěl k přesvědčení, že na comeback ještě není příliš starý. "Moc se těším a zároveň jsem trochu nervózní, ale za deset let už budu příliš starý na to, abych to udělal. Mám pocit, že bych do toho měl jít, a raději dříve nežli později," uvedl Crump.

Crump se stal mistrem světa v letech 2004, 2006 a 2009, mezi roky 2001 a 2010 nikdy neskončil celkově hůře než třetí. Vyhrál 23 závodů mistrovství světa, z toho v letech 2002, 2003 a 2004 triumfoval v české Grand Prix v Praze na Markétě. Dvakrát ovládl i pardubickou Zlatou přilbu (2002 a 2006). V britské lize startoval 18 let, naposledy v roce 2019 za Belle Vue Aces.

Reklama

Související témata: