Hlavní obsah

Institut pro zdraví nedoporučuje obnovit v Itálii fotbalovou ligu

Řím

Ačkoli fotbalový svaz v Itálii věří v obnovení soutěží možná už za pár týdnů, tamní odborník na infekce z Národního institutu pro zdraví takový optimismus nesdílí. Opatření proti šíření nákazy by zvlášť v kontaktních sportech podle něj měla zůstat ještě dlouho. Celostátní karanténa v Itálii platí zatím do 3. května.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Italská fotbalová liga byla na neurčito přerušena

Článek

Fotbalový svaz počítá s tím, že hned po jejím ukončení by se kluby Serie A mohly začít připravovat na restart. Cílem je sezonu dokončit. "Já bych ale doporučení nedal. Je to na politicích, aby rozhodli. Fotbal je však kontaktní sport s rizikem přenosu," řekl na tiskové konferenci Giovanni Rezza, vedoucí sekce výzkumu Národního institutu pro zdraví.

Šéf fotbalového svazu Gabriele Gravina v pondělí řekl, že doufá, že od května začnou týmy trénovat. Za předpokladu, že profesionální hráči budou testováni na koronavirus negativně. S plošným testováním chce začít již na konci dubna.

Serie A je přerušena od 9. března, do konce sezony zbývá odehrát ještě 12 kol. Pokud liga opět začne, velmi pravděpodobně se bude hrát bez diváků. Itálie má více než 20.000 obětí nemoci covid-19. Počty úmrtí i nově nakažených lidí v zemi dosáhly vrcholu koncem března a od té doby klesají.

Reklama

Související témata: