Hlavní obsah

Hokejový útočník Václav Skuhravý bude i v 41 letech pokračovat v extraligových Karlových Varech

Sázka na zkušenost! Dlouholetý kapitán a symbol klubové věrnosti Václav Skuhravý bude obrážet extraligové stadiony ještě minimálně jednu další sezonu. Zkušený útočník podepsal s klubem novou jednoletou smlouvu. Informaci potvrdil na internetových stránkách karlovarský klub.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarský útočník Václav Skuhravý.

Článek

To číslo vypadá neuvěřitelně. Skuhravý rozehraje na podzim v dresu Energie už svou třiadvacátou sezonu mezi dospělými. V té uplynulé patřil i v 41 letech mezi tahouny Západočechů. Nejspíš i proto měl chuť pokračovat v kariéře.

„Hokej mě pořád baví a ještě nechci končit. S tímhle týmem bych rád ještě něco dokázal. Když jsem tak od klubu dostal nabídku na pokračování, bez váhání jsem ji přijal," uvedl s úsměvem k podpisu nové smlouvy odchovanec kladenského hokeje.

Skuhravý v nedávno skončené sezoně během 41 odehraných duelů zaknihoval dvaadvacet kanadských bodů, když k pěti brankám přidal ještě sedmnáct nahrávek. V klubovém bodování mu tak patřilo deváté místo, ačkoliv odehrál až o deset utkání méně než ostatní spoluhráči.

Týmu pomáhá zkušený borec i bojovností, dokáže strhnout mladší spoluhráče svými vůdcovskými schopnostmi na ledě i mimo něj. I proto o pokračování jeho profesionální kariéry tolik stáli i trenéři a spoluhráči.

„Nechtěl jsem, aby Václav končil takhle," naráží na předčasně ukončenou sezonu trenér Martin Pešout a dodává: „Věřím, že i fanoušci v uplynulém roce viděli, jak velkou roli má v mužstvu. Však nakonec postupový gól s Hradcem stejně jako další při první výhře v play-off po devíti letech dal on. V kabině má obrovský vliv a i proto jsme ho chtěli mít v týmu i nadále," říká Pešout o důležité roli Skuhravého na celé mužstvo.

Skoro dva metry vysoký útočník přišel do západočeského klubu poprvé už v sezoně 1998/99 a v dresu tehdejší Becherovky odehrál své vůbec první extraligové zápasy. Do Karlových Varů se pak vrátil znovu až před sezonou 2002/03 a v klubu zůstal nepřetržitě jedenáct sezon, během nichž dovedl jako kapitán mužstvo k historickému titulu. Skuhravý sice z Energie následně vždy na rok odešel, po sezoně 2015/16, kterou strávil v mateřském Kladnu, už ale lázeňské město neopustil. A během čtyřletky zažil všechno. Sestup z extraligy, rychlý návrat zpět i postup do play-off po devíti letech.

V dresu Karlových Varů odehrál Skuhravý celkem již 966 soutěžních zápasů, nikdo v historii klubu jich na kontě nemá víc. Skuhravý stejně tak vládne i historickému klubovému bodování (479 bodů), primát drží i mezi střelci (218 gólů) či nahrávači (261 asistencí). Díky výborným výkonům se probojoval i do národního týmu, ve kterém odehrál postupně 40 utkání, vrcholem pak pro něj byla účast na Mistrovství světa 2008 v Kanadě.

Reklama

Související témata: