Hlavní obsah

Má jít o hotovou věc. Český reprezentant po dvou letech končí v NHL a vrací se do Evropy

Podle ruského serveru championat.com jde o hotovou věc a dohoda mezi oběma stranami už je uzavřená. Devětadvacetiletý český hokejový útočník Lukáš Radil se po dvou letech strávených v San Jose v NHL a na farmě Žraloků v týmu Barracuda vrátí do Spartaku Moskva. S týmem KHL, v němž působil už tři sezony před svým odchodem do zámoří, se domluvil na ročním kontraktu. Stane se tak spoluhráčem krajana Robina Hanzla, s nímž dnes Spartak potvrdil prodloužení smlouvy o jednu sezonu.

Foto: Sport.cz

Lukáš Radil by už v San Jose neměl pokračovat.

Článek

Devětadvacetiletý čáslavský rodák Radil si v San Jose nezískal pevné místo v týmu a pendloval mezi ním a rezervou v AHL. Za dvě sezony odehrál v NHL 50 zápasů, v nichž zaznamenal sedm branek a čtyři asistence. Ve 14 duelech uplynulého ročníku ale nebodoval.

Radilův příchod do Spartaku by dával smysl, v moskevském celku si totiž v minulosti během tří sezon udělal dobré jméno. Účastník MS 2017 a ZOH 2018 v Pchjongčchangu si v 168 utkání KHL připsal 103 kanadských bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Radil.

Kromě českého útočníka, který v roce 2012 vyhrál s Pardubicemi extraligu, má však Spartak vedený zkušeným koučem Olegem Znarokem zájem i o dalšího někdejšího hráče české nejvyšší soutěže.

Na dvouleté smlouvě se prý domluvil se slovenským forvardem Martinem Bakošem, jenž v roce 2016 vystřelil Liberci vítězným gólem ve finále se Spartou Masarykův pohár pro extraligové šampiony.

Bakoš byl v minulém ročníku nejproduktivnějším hráčem Vladivostoku, který KHL v příští sezoně kvůli finančním problémům hrát nebude. Kromě Admiralu působil devětadvacetiletý rodák ze Spišské Nové Vsi v KHL i ve Slovanu Bratislava, Kunlunu a Soči.

Reklama

Související témata: