Hlavní obsah

Pořadatelé Rallye Bohemia věří, že se soutěž v červenci uskuteční. Valašská už se jela virtuálně

Mladá Boleslav

Pořadatelé Rallye Bohemia věří, že i přes současný nouzový stav a pandemii koronaviru se 47. ročník soutěže v červenci uskuteční podle původního plánu. Pro fandy automobilového sportu i samotné jezdce navíc již na konec dubna připravili virtuální "Bohemku".

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Organizátoři původně pátého dílu mistrovství České republiky, který je ale momentálně zahajovacím závodem, protože předešlé čtyři byly odloženy či zrušeny, se stejně jako zástupci Valašské rallye domluvili s českou RBR komunitou NRC, která virtuální rallye pořádá již řadu let. Počítačová Rallye Bohemia se pojede v termínu 24. až 30. dubna.

To virtuální Valašská rallye už se uskutečnila, vyhrál Tomek Wach z Polska, který po osmi rychlostních zkouškách porazil o necelé tři sekundy krajana Mariuse Chrascinu. Nejlepším Čechem byl třetí Marek Peter. Nejlepším ze skutečných rallyeových jezdců byl devátý Pavol Spišák ze Slovenska, který se ale virtuálním závodům věnuje pravidelně.

Pořadatelé 39. ročníku Valašské rallye se online závod rozhodli uspořádat poté, co byli nuceni kvůli pandemii koronaviru odložit plánovaný dubnový termín reálné soutěže.

Do virtuálního závodu se přihlásila řada rallyeových jezdců v čele s několikanásobným českým mistrem Václavem Pechem, který nakonec obsadil 280. místo. Z předních závodníků byl Ondřej Bisaha 63. nebo René Dohnal stý.

"Především to byla hra a zábava. Samozřejmě jsem neseděl v nějakém špičkovým simulátoru, který dnes využívají jezdci v různých disciplínách motorsportu, a tak jsem hodně spoléhal na fakt, že jednotlivé vložky víceméně znám z reálných soutěží. V každém případě se ale tenhle virtuální svět hodně blíží tomu našemu reálnému," uvedl Vojtěch Štajf, který dojel 354. a virtuální závod využil i k oficiálnímu představení designu svého vozu, se kterým bude letos závodit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články