Hlavní obsah

Krasobruslaři letos MS mít nebudou, náhradní termín ISU nenašla

Lausanne

Krasobruslaři letos mistrovství světa mít nebudou. Pro šampionát v Montrealu, který v březnu zrušila pandemie koronaviru, nelze podle představitelů mezinárodní bruslařské unie najít jiný termín. Dnes o tom rozhodla rada ISU.

Foto: ČOV/Jan Malý

Krasobruslař Michal Březina v akci.

Článek

MS se mělo konat od 16. do 22. března. Vláda provincie Québec jej ze zdravotních důvodů odvolala pět dnů před začátkem oficiálních tréninků. Dnes padla možnost, že by se o medaile mohlo bojovat v závěru letošního roku.

ISU uvedla, že vzala v potaz pokračující negativní vývoj nemoci covid-19, vládní opatření i omezené cestování. "Proto rada na svém on-line zasedání dospěla k závěru, že odložit mistrovství světa není možné," vysvětlila.

V Montrealu se mělo představit zhruba 200 závodníků z 50 zemí včetně Michala Březiny, Elišky Březinové a tanečního páru Natálie Taschlerová, Filip Taschler. Naposledy bylo MS krasobruslařů zrušeno v roce 1961, kdy při letecké nehodě cestou do Prahy zahynul celý americký tým.

Bez náhrady dnes ISU zrušila také šampionáty v rychlobruslení na krátké trati (z poloviny března v Soulu) i v synchronizovaném bruslení (ze začátku dubna v Lake Placid).

Reklama