Hlavní obsah

Děsivé chvíle Federerova kata. Během spánku jsem přestával dýchat, přiznává Kokkinakis

Australský tenista Thanasi Kokkinakis má za sebou další zkoušku svého chatrného zdraví. Senzační přemožitel tehdejší světové jedničky Rogera Federera na Masters v Miami před dvěma lety se na začátku sezony musel vypořádat s mononukleózou a v době koronavirové pandemie se snaží dát zdravotně dohromady, aby znovu mohl konkurovat elitě.

Foto: Profimedia.cz

Thanasi Kokkinakis má za sebou velmi těžké období

Článek

Před lednovým Australian Open si Kokkinakis připadal, jako by měl v krku žiletky. "Během spánku jsem přestával dýchat. Nemohl jsem jíst a zhubnul deset kilo. Teď se snažím hlavně zůstat zdravý," řekl tenista řeckého původu australským médiím z Adelaide, kde v lednu s mononukleózou bojoval v nemocnici.

Čtyřiadvacetiletý Kokkinakis hrál v roce 2013 finále juniorky na domácím Australian Open, pak začaly jeho patálie. Léčil záda, rameno, koleno i svalové problémy, v loňském roce stihl jen 26 zápasů, převážně na challengerech. A krátce před pandemií koronaviru onemocněl jinou virovou infekcí - mononukleózou.

"Posledních pět let mi přišlo jako jedna velká pauza," konstatoval Kokkinakis. V žebříčku je jeho maximem 69. místo, nyní je ve třetí stovce. "Nemá cenu dívat se moc daleko, ale až nás pustí na kurty, vlítnu do toho. Už se cítím relativně dobře a zdravý," dodal.

Reklama