Hlavní obsah

Otcem v těžké době. Nedávný lídr Plzně čeká rodinu v belgickém chaosu

Genk

Přivedou potomka do těžké doby. Zrození nového života však budou na druhou stranu brát jako velký příslib optimističtější budoucnosti. Slovenský fotbalista Patrik Hrošovský se s manželkou Klárou stanou poprvé rodiči. „Již brzy a velmi se těšíme!“ ujišťuje dlouholetý záložník plzeňské Viktorie, který od loňského podzimu kope za belgický Genk.

Foto: Sport.cz

Patrik Hrošovský v doprovodu manželky a bratrů Zíkových z agentury Global Sports, která ho zastupuje,si zapózoval na stadionu v Genku.

Článek

Chystá se na roli otce a poslední týdny tráví bez fotbalu.

„Odtrénuji si, co je třeba, a pak s manželkou chodíme na procházky do lesa na čerstvý vzduch. Čteme knihy, díváme se na různé seriály a občas si zahraju na konzoli," líčí Patrik Hrošovský v rozhovoru pro web Slovenského fotbalového svazu.

Kvůli pandemii koronaviru je v chaosu celá fotbalová Evropa. Belgie je ovšem extrém.

Vedení nejvyšší soutěže předčasně ukončilo ligu a titul přidělilo Bruggám, kde od zimy působí i Hrošovského plzeňský parťák Michael Krmenčík. Po týdnu však definitivní verdikt odložilo...

„První informace byla, že sezona je ukončena. Oznámili nám to jako definitivní verdikt, protože ho odsouhlasila většina klubů. Měl se už jen formálně potvrdit na zasedání, které mělo být 15. dubna," líčí 27letý záložník sled událostí.

Pro jistotu pokračují v přípravě

„Jenže vzhledem k tlaku od UEFA, aby se všechny soutěže dohrály, tak se jednání v Belgii přesunulo na 24. dubna. Teprve tehdy se dozvíme, jak to vlastně bude," dodává trojnásobný mistr české ligy s Plzní.

Belgie patří k nejvíce zasaženým zemím. V pátek ráno tam evidovali téměř 35 tisíc onemocnění covid-19 a 4857 úmrtí. Vážná situace komplikuje i tréninkový režim fotbalistů Genku. Hráči přesto pokračují v přípravě nejen doma.

„Momentálně máme individuální program, případně trénujeme ve skupinkách po čtyřech. Dva dny jsme na hřišti, jeden den běháme doma nebo v přírodě a jeden den máme volný. V takovém režimu fungujeme druhý týden a pravděpodobně budeme do zmíněného zasedání vedení soutěže," avizuje slovenský reprezentant Hrošovský.

Reklama

Související témata: