Hlavní obsah

Jockey Club jedná o začátku sezony bez diváků

Praha

Dostihová sezona v Česku by mohla začít za zavřenými dveřmi a ještě před 8. červnem, kdy by mělo být uvolněno konání hromadných akcí do 50 osob. Vedení Jockey Clubu ČR totiž na základě plemenářského zákona jedná se státem o dřívějším startu závodů, než je daný termín.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dostihová sezona v Česku by mohla začít za zavřenými dveřmi bez diváků (ilustrační foto)

Článek

"Jockey Club ČR je dle Plemenářského zákona uznaným chovatelským sdružením pro plemeno anglický plnokrevník. Dle Plemenářského zákona provádí kontroly užitkovosti, dědičnosti, výkonnostní zkoušky a výkonnostní testy anglického plnokrevníka. Výkonnostní zkoušky nejsou klasickou sportovní, kulturní či společenskou akcí, a proto jednáme o dřívějším začátku sezony s připraveným konceptem běhání za zavřenými dveřmi," uvedla generální sekretářka Jockey Clubu ČR Martina Krejčí v prohlášení na webu dostihy.cz.

Kvůli šíření nemoci covid-19 byly zrušeny všechny dubnové dostihové dny a odložena je i Jarní cena klisen v Mostu první květnový víkend. První v plánu zůstává 17. května Velká jarní cena, první díl klasické Trojkoruny, ve Velké Chuchli.

"Varianty termínových listin a plán opatření pro konání dostihů za zavřenými dveřmi atd., které jsou důležité k zahájení sezony, jsou z části hotové nebo se připravují a postupně budou zveřejňovány," uvedla Krejčí.

Reklama