Hlavní obsah

Valverde pochybuje, že cyklisté letos budou závodit

Bývalý mistr světa Alejandro Valverde je při vývoji koronavirové pandemie pesimistou a pochybuje, že cyklisté letos budou závodit. Devětatřicetiletý španělský veterán chtěl příští rok ukončit kariéru, ale odchod do důchodu možná odloží. Tedy pokud bude tato sezona opravdu ztracená.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

"Je to všechno strašně komplikované. Chceme zase sportovat, ale jsem realista a pochybuju, že bychom tenhle rok ještě mohli jet nějaké závody. Podle toho, jak se vše vyvíjí, se zdá být zbytek roku fuč," řekl listu El Mundo světový šampion v dlouhém silničním závodu z předloňska.

Profesionální cyklisté nemohou závodit minimálně do července. Vrchol sezony Tour de France byla odložena o dva měsíce a měla by začít na konci srpna, pak jsou v rychlém sledu v novém kalendáři mistrovství světa, Giro d'Italia, Vuelta a jednodenní klasiky.

"Do léta je ještě daleko a je hrozně důležité, aby se Tour uskutečnila. Ale podle dosavadního vývoje (nemoci covid-19) si neumím představit, že k tomu skutečně dojde," přiznal Valverde.

Až mu na konci příštího roku vyprší smlouva v Movistaru, chtěl skončit. "Ale možná to odložím. Uvidíme," dodal jezdec, jenž během úspěšné kariéry vybojoval 123 vítězství včetně triumfu na Vueltě 2009. A z mistrovství světa má i dvě stříbra a čtyři bronzy.

Reklama