Hlavní obsah

Arsenal jako první klub v Anglii zkrátil hráčům a trenérům platy

Londýn

Arsenal jako první klub v anglické fotbalové Premier League přistoupil v době pandemie koronaviru ke snížení mezd hráčů a realizačního týmu. Zatímco jiné týmy sáhly pouze k odkladu platů, fotbalisté a trenéři "Kanonýrů" se s vedením dobrovolně dohodli na zkrácení výplat o 12,5 procenta. Londýňané o tom informovali na svém webu.

Foto: Ian Walton, Reuters

Hvězda Kanonýrů Pierre-Emmerick Aubameyang musí mít pořádně zamotanou hlavu. Poslechne našeptávače a odejde z Arsenalu?

Článek

Redukce mezd nabude platnosti už tento měsíc. Jak dlouho potrvá, klub neuvedl. Dodal však, že by se zmíněná částka mohla hráčům a trenérům v budoucnu vrátit, pokud se jim v nadcházejících sezonách povede naplnit klubové cíle.

Dohoda o snížení platů je založená na předpokladu, že se přerušený ročník dohraje a Arsenal obdrží celou částku za vysílací práva. Úspory mají klubu pomoci zmírnit finanční následky kvůli pozastavení soutěže.

K odložení platů sáhly v Premier League například Southampton a West Ham, za nějž hraje český reprezentant Tomáš Souček.

Kluby v pátek vyjádřily odhodlání dohrát sezonu, která byla kvůli šíření nákazy přerušena 13. března. Termín opětovného rozběhnutí soutěže však zůstává nejasný.

Ve Velké Británii se koronavirem nakazilo téměř 125 000 lidí, z nichž přes 16 500 zemřelo.

Reklama

Související témata: