Hlavní obsah

Potlesk pro Plzeň! Prezident Viktorie předal ochranné štíty nemocnici

Plzeň/Praha

Fotbalisté Plzně sice začali s tréninkem v osmičlenných skupinách, ale dál pomáhají v boji s koronavirem. Prezident klubu Tomáš Paclík v pondělí osobně předal ve Fakultní nemocnici 1000 ochranných štítů pro lékaře a zdravotnický personál. Informaci zveřejnily internetové stránky západočeského klubu.

Foto: Foto FC VP

Fotbalisté Plzně dál pomáhají v boji s koronavirem. Prezident klubu Tomáš Paclík ve fakultní nemocnici předal lékařům tisíc ochranných štítů.

Článek
Fotogalerie

Plzeňská Viktoria si velmi váží dlouholetého partnerství s Fakultní nemocnicí Plzeň. Prezident klubu Tomáš Paclík v pondělí osobně do rukou ředitele FN Václava Šimánka předal ochranné pomůcky, které pomohou chránit lékaře i zdravotnický personál v době koronavirové pandemie. Konkrétně jde o 1000 ochranných štítů.

„Věřím, že tento dar od našeho klubu bude užitečný a ihned pomůže k větší ochraně lékařů i všech dalších zaměstnanců Fakultní nemocnice, jejichž práce si nesmírně vážíme," uvedl Paclík během předání na Borech.

Tisícovka ochranných štítů zamíří ve FN Plzeň na pracoviště, která pečují o pacienty s prokázanou koronavirovou nákazou či pro nemocné, u kterých je podezření na toto onemocnění. Potřebnost ochrany vysvětluje ředitel FN Plzeň Václav Šimánek:

„Abychom tuto pandemii zvládli, myslím tím celou společnost, musí být první linie zdravotníků chráněna tak kvalitně, aby nedocházelo k ohrožení jejich zdraví. Díky ohleduplnosti široké veřejnosti a kvalitním ochranným prostředkům můžeme tento boj vyhrát. Viktoriáni jsou velcí srdcaři a pevně věřím, že první ligové zápasy, kam bude vpuštěna veřejnost, zahalí barvy zaměstnanců FN Plzeň. Moc děkujeme za vše, co pro nás FC Viktoria dělá," nechal se slyšet Šimánek.

Reklama

Související témata: