Hlavní obsah

Jordanův dres z Dream Teamu se v aukci prodal za pět a půl milionu

Chicago

Dres basketbalové legendy Michaela Jordana z amerického Dream Teamu z olympijských her v Barceloně 1992 se v aukci prodal za 216 000 dolarů (zhruba 5,5 milionu korun). Dražba začala 7. dubna na částce 25 000 dolarů a skončila symbolicky v neděli, kdy měl premiéru dokumentární seriál ESPN "The Last Dance" o poslední mistrovské sezoně Jordanových Chicago Bulls.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Dres basketbalové legendy Michaela Jordana z amerického Dream Teamu z olympijských her v Barceloně 1992 se v aukci prodal za 216.000 dolarů (zhruba 5,5 milionu korun).

Článek

Vydražený dres je hraný a s Jordanovým podpisem. Více z Jordanových trikotů vynesl jen ten z jeho olympijské premiéry v roce 1984 v Los Angeles (274.000 dolarů).

Barcelonský Dream Team při premiéře hráčů NBA na olympijských hrách je považován za jeden z nejlepších výběrů v historii sportu. Vedle Jordana ho tvořili pozdější členové Síně slávy Magic Johnson, Larry Bird, Scottie Pippen, Karl Malone, Patrick Ewing, Charles Barkley, Clyde Drexler, John Stockton, David Robinson, Chris Mullin a zástupce univerzitní soutěže Christian Laettner.

Reklama