Hlavní obsah

Neskutečné! Chlapeček chtěl koupit svému týmu hráče. Co mu klub z Premier League odpověděl?

Neskutečné. Fotbalová Anglie šetří v době pandemie koronaviru peníze na každém kroku, Ostrovy teď ale také žijí parádním příběhem pětiletého fanouška Leedsu United. Chlapeček si vysloužil pozornost neobvyklým počinem, když chtěl obětovat celé své úspory na to, aby Leeds koupil jeho oblíbeného hráče. Byť neuspěl, dočkal se senzační odpovědi od šéfa klubu z Premier League.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Fotbalisté Leedsu United se radují z gólu v utkání druhé anglické ligy.

Článek

Tenhle příběh je v době, kdy se nehrají fotbalové soutěže, senzací. Malý fanoušek Daniel Auton neváhal rozbít prasátko a napsal šéfovi Brightonu Paulu Barberovi dopis. V něm mu nabízí celé úspory ve výši 15,07 libry (asi 471 korun) za to, když prodá do Leedsu obránce Bena Whitea, jenž je v druholigovém klubu z Brightonu na hostování.

„Je mi pět let a jsem fanouškem Leedsu. Píšu vám dopis, který se týká vašeho fotbalisty, který je u nás momentálně na hostování. Jde o Bena Whitea. Je to můj oblíbený hráč, tak jsem rozbil pokladničku a chtěl bych ho pro Leeds koupit. Dávám k dispozici celé své úspory," napsal šéfovi Brightonu malý fanoušek.

Leckdo by čekal, že žádost chlapečka skončí v koši a nikdo jí nebude věnovat pozornost. Jenže to nebyl tento případ. Odpověď přišla záhy, byť malého fanouška ve výsledku nepotěšila.

„Děkuji vám za dopis s vaší štědrou nabídkou, kdy chcete pomoci vašemu oblíbenému klubu a chcete koupit našeho hráče Bena Whitea. Je krásné, že jste nabídl všechny své peníze na pomoc vašemu klubu. Máte zjevně dobré oko a poznáte výjimečné mladé talenty. Možná vás v budoucnu zaměstnáme v oblasti skautingu hráčů," napsal fotbalovému nadšenci šéf klubu z Premier League.

„Vaši nabídku jsme pečlivě zvážili, ale vím, že náš hlavní kouč Graham Potter a technický ředitel Dan Ashworth považují Bena za velmi důležitou součást našich budoucích plánů, takže se obávám, že bychom v tuto chvíli nemohli Bena prodat do Leedsu United," stálo dál v odpovědi Brightonu.

"Ještě jednou vám však děkujeme, že jste si udělal čas, abyste nám napsal, Danieli, a přejeme vám, vaší rodině a všem v Leedsu United jen to nejlepší. Snad přijde chvíle, kdy zase začneme hrát a sledovat fotbal. Přejeme vám i vaší rodině hodně zdraví. Mějte se dobře," dodal Barber.

Reklama

Související témata: